Bilservice

Vad ingår vid bilservice i Tyresö?

Vad ingår vid bilservice i Tyresö?

Regelbunden bilservice är viktigt att genomgå för att bilen ska må bra och inte slitas i onödan. När och hur ofta man ska göra service beror på hur mycket man kör och vilken årsmodell som bilen har. Enklaste sättet att ta reda på detta är att titta i det servicehäfte som hör till bilen. Det är viktigt att man följer servicehäftets instruktioner, annars tappar bilen snabbt i värde och försäkringen kan också sluta att gälla.

En Bilservice i Tyresö innefattar många olika moment som exempelvis kontroll av lampor, vätskor, bromsar, elektronik, instrument, vindrutor, däck och motor. Det man letar efter vid kontrollen är slitage och skador. Genom att byta ut slitna delar innan de går sönder kan man många gånger undvika stora reparationskostnader. Men bilen blir också mer säker att köra. Efter alla kontroller provkör man sedan bilen för att kontrollera att allt fungerar som den ska. 

 

 

Undvik märkesverkstäderna och spara pengar

Hur mycket en bilservice kostar beror på hur gammal bilen är och hur långt den gått, och vilket slags service som då ska utföras enligt tillverkaren. Fast olika bilverkstäder tar också olika mycket betalt för sin bilservice och därför kan det vara bra att först jämföra priser. Vissa verkstäder har också särskilda erbjudanden i samband med bilservice, som exempelvis gratis oljebyte och påfyllning av vätskor. Därför ska man alltid be om att få en specificerad offert så att man ser exakt vad de olika momenten kostar så att man kan jämföra.

Ofta är de mindre bilverkstäderna billigare än de stora märkesverkstäderna. Man behöver heller inte lämna sin bil på en märkesverkstad bara för att man har ett specifikt bilmärke. Försäkring kommer fortsätta att gälla iallafall, bara man utför bilservicen när man ska. Därför är det också viktigt att man är noga med att få de stämplar man ska ha i serviceboken efter utförd service.