Bilservice

Slarva inte med bilservicen

Slarva inte med bilservicen

Är du en av dem som sköter bilens service exemplariskt, eller har servicelampan snarare lyst lite väl länge på instrumentpanelen? Att lämna bilen på service må vara en dryg och tråkig kostnad, men att serva bilen med jämna mellanrum är viktigt av flera olika skäl. Framförallt ser du till att din bil hålls i bra skick och inte utsätts för onödigt slitage, vilket kan kosta mer pengar längre fram. Dessutom är en väl ifylld servicebok också bra för andrahandsvärdet av din bil om du någon gång i framtiden skulle vilja sälja den. 

 

 

Vad ingår i servicen?

Du kan välja mellan en grundläggande eller mer omfattande service. Så gott som alltid ingår kontroll av lampor, vätskor, elektronik, bromsar, däck, motor och vindruta. Dessutom tittar verkstaden på bilens interiör för att se så att t.ex. säkerhetsbälten, handbroms och speglar är som de ska. Det går lika bra att lämna in bilen på antingen en verkstad som är auktoriserad för just ditt bilmärke, eller på en som servar alla bilmärken. Mekonomen i Hudiksvall är ett exempel på en verkstad som servar i princip alla bilmärken, och gamla som nya fordon. Här kan du dessutom serva en ny bil som fortfarande har fabriksgaranti, den fortsätter nämligen att gälla ändå.

 

Jämför olika verkstäder

Förutom att din bil får en ordentlig genomgång vid en service, ingår även vissa andra trevliga fördelar i priset. De flesta verkstäder erbjuder inte bara 3 års garanti på alla reservdelar, utan hos många får du även en vägassistans som brukar vara giltig ett år från det att bilen servades. Vägassistansen ingår oftast i priset och kan vara riktigt bra att ha om du plötsligt skulle bli stående med bensinstopp, punktering eller en havererad motor. Kolla upp vad som gäller på olika verkstäder innan du lämnar in bilen, så att du får ut så mycket som möjligt av din bilservice.