högtalare

Hur ska du höras utan högtalare?  

Hur ska du höras utan högtalare?  

Visst är det viktigt att höras? Eller ja, viktigt och viktigt, men det har åtminstone vissa fördelar i särskilda situationer. Om du ska hålla en manifestation eller demonstration på Järntorget i Göteborg till exempel. Då vill du inte att hela ditt tal och budskap ska drunkna i andra människors sorl eller trafiken och spårvagnarna i närheten. Du behöver då såklart en mikrofon, men framför allt behöver du en ordentlig högtalare. På så vis kan du förmedla allt du vill säga så att ingen göteborgare i närheten missar denna viktiga information. För visst vore det ett slöseri, med tanke på allt fint du har att säga? 

 

Höj volymen för grannarna 

Det finns många andra fördelar med en riktigt bra högtalare i Göteborg. Är du intresserad av fotboll kan du basunera ut dina sympatier ur högtalarna i form av musik från din lägenhet. När Joel Almes “Snart skiner Poseidon” eller Håkan Hellströms “Gårdakvarnar och skit” spelas på hög volym ut från ditt fönster så kommer alla förbipasserande människor veta att just idag är det match på Gamla Ullevi. Och så viktiga sånger måste man väl spela ur en bra högtalare som varken skorrar eller hackar när mobilens Bluetooth kommer för långt från högtalaren.  

 

Spela bra musik i högtalarna 

En bra högtalare kan också göra din fest till den mest populära i Göteborg. Skvallret går snabbt i denna västkuststad var den bästa musiken finns – och det bästa ljudet. Detta ska du förstås utnyttja. Men se även till att du väljer musik av god smak. För oavsett hur bra högtalaren är så är det svårt att förvandla till exempel Evert Taubes “Kinesiska muren” till någonting annat än en partydödarhit. Man kan göra mycket med en högtalare av hög kvalitet. Men man kan faktiskt inte trolla. Dessutom – en grym högtalare förtjänar väl ändå att spela den bästa musiken som finns?