vattenrening norrtälje

Friska vindar och rent vatten

Friska vindar och rent vatten

Ett och annat tar vi för givet. Vi förväntar oss sol och värme på sommaren och kyla på vintern. Fast vänta nu… allt som oftast så rubbas även dessa gamla sanningar. Beroende på var du befinner dig så kan det vara nollgradigt både på nyårsafton och midsommar. Självklart löser vi det genom att hämta filter eller jackor. Ett annat alternativ är förstås att stanna inomhus och värma sig. Är du på landet och har mycket folk hemma, blir det en extra belastning på alla system. Räcker varmvattnet i duschen? Är dricksvattnet ok? Det är härligt på landet, men ibland krävs det ett större personlig ansvar. Här är några fakta om vatten i egen brunn. 

 

Kolla om kvaliteten håller  

Många människor i storstockholmsområdet längtar efter långhelger och semestrar, för då kan de åka till Roslagen. Att ha en sommarstuga där är verklighet för somliga och en dröm för andra. Det är rätt vanligt att vattnet kommer från egen brunn och inte det kommunala nätet. Behöver du hjälp med att analysera kvaliteten och diskutera förbättringar, ta en kontakt med vattenrening norrtälje för råd. Det finns många alternativ, filtrering av vattnet är ett. Det kräver inte ens elektricitet. En annan teknik är UV-strålar som desinfekterar och renar vattnet. Låt göra en analys som svarar på frågan om din brunn är hälsosam. 

 

 

Vanliga bekymmer

Vad finns det i omgivningarna? Om du har jordbruk nära med gödselstack eller oljespill kan det läcka in. Även grannens avlopp eller närliggande vägar kan orsaka problem. Se också över locket. Trasiga eller otäta lock vid grävda brunnar gör att diverse kryp, insekter eller grodor tar sig in och förorenar vattnet. Har brunnen sinat behöver den kanske bli djupare för att nå grundvattnet. Högtrycksspolning kan ibland lösa problemet för bergborrade brunnar. Prata alltid först med entreprenören eller annan kunnig person.