rubiks kub

Din billiga rubiks kub kan bli startskottet som leder dig mot det stora äventyret

Din billiga rubiks kub kan bli startskottet som leder dig mot det stora äventyret

Världen är en omtumlande plats att befinna sig på just nu. I Tyskland och andra delar av Europa har de stora regnmängderna lett till omfattande naturkatastrofer.
I Frankrike pågår landsomfattande protester mot president Macrons förslag om vaccinationskrav och den franska revolutionsandan sprider sig som en löpeld över kontinenten.
I Sverige har två barn blivit skottskadade medan de lekte på en lekplats.

Håll fast vid hoppet och sträva uppåt

Det finns med andra ord gott om anledning att känna oro och sorg över att vara människa idag.
Samtidigt är det i just dessa prövande tider som vi människor historiskt sett har visat oss från vår bästa sida. Det är i dessa tider som någon djupt inneboende kraft kommer till uttryck och leder oss framåt genom vad som kan kännas som ett kompakt mörker.

Det gäller att komma ihåg att det enda som vi som individer egentligen kan påverka är oss själva. Att förlika oss med våra egna begränsningar och styrkor, och sträva efter att skapa vår egen frihet och utforska vår potential i vardagen – det är det som ofta skapar de riktigt stora förbättringarna här i livet.

Kanske är det just därför som det viktigaste du kan göra just nu att lösa din billiga rubiks kub som har stått där i hyllan i ett par månader.
För har du aldrig löst den tidigare så kommer det att krävas en insats från din sida. Denna lilla insats kan faktiskt bli startskottet för ett större projekt, något som du kanske aldrig hade företagit dig om du inte hade löst den där kuben.

Många gånger kan det nämligen vara så att det som känns trivialt också tänder en gnista inom oss. Känslan av att lyckas med något som vi upplevde som jobbigt sätter bollen i rullning, och du upptäcker att du plötsligt tar dig an större och större utmaningar.
Det är då livet blir spännande, på riktigt.