avsättning till tjänstepension

Det där med avsättning till tjänstepension

Det där med avsättning till tjänstepension

Är man mitt i livet och har fullt upp att hålla det dagliga flytande kanske man bara ser orden fladdra förbi. Man blir överöst av så mycket information varje dag att man omedvetet sållar bort. Allt som har med pensionering att göra verkar vara sånt man kan vänta lite med.

Men, pensionen börjar nu. Eller i alla fall läggs grunden till hur den ska bli. Det är större chans att man går i pension än att man får inbrott i sitt hus. Ändå väljer alla att ha en hemförsäkring, men det verkar gå att skjuta upp tankarna på pensionsförsäkringen.

Kollektivanslutna och ansvarstagande arbetsgivare betalar till www.afaforsakring.se, och Skatteverket tar hand om väldigt mycket när det gäller den allmänna pensionen. Men det finns ändå saker som är bra att veta. Om man är sjuk eller föräldraledig betalar en försäkring in premierna till tjänstepensionen, den försäkringen ansöker man om själv.

 

 

Att tänka på avsättning till tjänstepension är att tänka efter före

En dag blir det dags att sluta jobba och njuta av den ledighet man jobbat ihop under åren. Då blir man så tacksam mot sig själv att man har tänkt lite framåt. När man har fullt upp med jobb och familj kan det kännas overkligt att tänka på den dagen. Kanske har man föräldrar som gått i pension och de verkar klara sig bra. Då utgår man från att det kommer att bli så när man själv är där.

Men föräldrarna kanske har tänkt på sina försäkringar och sin framtida pension. De har sparat och planerat för pensioneringen. Får man dessutom vara frisk när det blir dags är det ju mycket man hoppas på att få göra och uppleva. Man vill kanske kunna få bo kvar i sin stora lägenhet eller villa också. Då kan en gjord avsättning till tjänstepension vara avgörande.