3PL

3PL: vad det är, varför du behöver det och olika typer

3PL: vad det är, varför du behöver det och olika typer

editorial

Vad är 3PL? 3PL står för Third Party Logistics och är en typ av tjänst som företag använder för att lägga ut sina behov av logistik och leveranskedja på entreprenad. 3PL tillhandahåller en mängd olika tjänster, bland annat orderhantering, lagerhållning, transporthantering med mera. Hillmers Logistik kan hjälpa dig med 3PL-tjänster. Priserna för 3PL-tjänster kan variera beroende på leverantör och vilka tjänster du behöver.

3PL

Varför 3PL?

Det finns många skäl till varför företag bör överväga att använda 3PL-tjänster. Till att börja med kan 3PL-tjänster bidra till att minska kostnaderna och spara pengar åt företaget. De kan också bidra till att förbättra effektiviteten och optimera leveranskedjan. Dessutom erbjuder 3PL ett brett utbud av prisalternativ, så företagen kan hitta ett som passar deras budget. Slutligen är 3PL-företag experter på logistik och hantering av försörjningskedjan, så företagen kan lita på dem när det gäller följande:

  • 3PL kan bidra till att minska kostnaderna och spara pengar för ditt företag.
  • 3PL kan bidra till att förbättra effektiviteten och optimera leveranskedjan.
  • 3PL erbjuder ett brett utbud av prisalternativ, så företag kan hitta ett som passar deras budget
  • 3PL-företag är experter på logistik och hantering av leveranskedjan, så företag kan förlitar sig på deras hjälp.

Typer av 3PL-leverantörer:

Det finns olika typer av 3PL-leverantörer, var och en med sina egna styrkor och svagheter. Här är några av de mest populära 3PL-leverantörerna:

  • TMS 3PL: En TMS 3PL är en typ av leverantör som specialiserar sig på transporthanteringstjänster. De kan hjälpa till med till exempel ruttplanering, eller att välja det mest effektiva transportsättet.
  • Warehouse 3PL: En warehouse 3PL är en typ av leverantör som specialiserar sig på lager- och lagringstjänster. De kan till exempel hjälpa företag med lagerhantering eller med att plocka och packa beställningar.
  • E-handel 3PL: En e-handel 3PL är en typ av leverantör som specialiserar sig på e-handelslogistik. De kan hjälpa till med saker som orderuppfyllnad eller hantering av returer och återbetalningar.