parfymer online

Vilken doft passar dig?

Vilken doft passar dig?

Vilken typ av doftbärare är du? 

När du ska hitta och välja en parfym som passar dig, är det första du ska tänka på när du egentligen ska bära doften. Är det på jobbet, på dagen eller på utekvällar i natten? Vad är du för typ av person och vilken typ av doft kräver den typen av liv som du lever egentligen för parfym? Har du småbarn och ett heltidsjobb kanske du inte får så mycket tid att använda en spännande, tung, nattdoft, och jobbar du hemma kanske det aldrig blir ett riktigt bra tillfälle för den där fräscha, citroniga dagdoften? 

Nummer två på jakten efter din signaturdoft är att försöka avgöra vilka doftnoter (som en parfym är uppbyggd av) som faktiskt tillltalar dig. Ett bra sätt att göra detta är att gå till ett varuhus eller butik med stor utbud av dofter och lukta runt. Sedan sprejar du de dofter du gillar på de pappersremsor som tillhandahålls (kom ihåg att skriva namnet på doften på lappen). Väl hemma söker du på dofterna på nätet för att se om du finner någon gemensam nämnare. Har du mest plockat dofter med tropisk kokos, pudrig viol eller kanske torr sandelträ? När du sedan har koll på vad du gillar, och lär dig identifiera detta i dofter du testar, kommer det bli mycket lättare att navigera i parfymdjungeln. 

Sista steget är förstås att bestämma sig och köpa doften. Det finns mycket billiga parfymer online, både nya och på auktionssajter. Om du har möjlighet ekonomiskt rekommenderar jag att investera i två olika dofter, så att du kan växla efter situation och humör. Med tiden kommer du investera i allt fler flaskor, och det kommer bli ännu roligare att välja i doftgarderoben. 

Vissa hävdar att parfym ger dem huvudvärk, men jag menar att de bara inte hittat rätt doft än!