Bokbinderi

Ta hjälp av ett bokbinderi för att laga trasiga böcker

Ta hjälp av ett bokbinderi för att laga trasiga böcker

editorial

Har du en bok som är lite extra värdefull? Den kan vara värdefull i antingen pengavärde, eller så har den först och främst ett värde för dig personligen. Det kanske är en gammal bok som du har ärvt från en släkting, eller någon bok som du har fått som barn av någon som står dig kär. Även om en bok oftast inte kostar några stora summor att köpa så kan den ha ett stort värde.

Värdefulla böcker är man förhoppningsvis försiktig med. Men olyckor kan ske, och med tiden kan även en bok som hanterats varsamt gå sönder. Gamla böcker kan vara svåra att få tag på i nya exemplar, och dessutom är det kanske just den där boken som gått sönder som var så värdefull. Alltså just det exemplaret. Då kan den behöva lagas.

 

image

 

Bokbindaren kan hjälpa dig

Bokbinderi är ett hantverk som handlar om att tillverka böcker. Det är en bokbindare man ska vända sig till om man behöver ett proffs som kan laga en trasig bok. Alla trasiga böcker behöver man förstås inte gå till en bokbindare med. Har man till exempel barn som slänger sagoböckerna i golvet så att de går sönder i pärmen, duger det nog gott och väl att laga boken själv med en bit tejp.

En bokbindare går du istället till när det är den där värdefulla boken som gått sönder. Den boken går inte alltid att ersätta, och då är det bra att möjligheten finns att reparera den istället. I det läget är det dumt att chansa på en egen lagning.

Även om bokbinderi-hantverket inte är så vanligt så finns det flera bokbinderier som man kan vända sig till. Ett av de bokbinderier som man kan vända sig till är Rybrants bokbinderi. På http://rybrantsbokbinderi.se/ finns mer information om vad de kan hjälpa till med.