Klockreparation

Ta hand om din klocka

Ta hand om din klocka

Ett armbandsur är en tidlös och uppskattad accessoar för både kvinnor och män, och något som är både praktiskt och snyggt att bära. Satsar man på en klocka av lite bättre kvalitet – både vad gäller material och urverk – kan den dessutom hålla i många år, och t o m gå i arv från generation till generation. För att en klocka ska hålla sig fin och fungerande, kan det dock krävas lite underhåll och reparation då och då. Byte av batteri, kontroll av urverk och lite puts och polering kan göra underverk och ge nytt liv även åt en riktigt gammal klocka. 

 

Hur mycket kostar en klockreparation?

Priset för en klockreparation varierar naturligtvis utifrån vilket skick klockan är i, hur pass omfattande reparationen beräknas bli samt om vissa delar helt måste bytas ut. Vilken typ av urverk det gäller har också betydelse för hur mycket en klockreparation kostar. Har du en klocka där glaset t ex har gått sönder eller den helt har slutat fungera, gör du bäst i att besöka en professionell urmakare för att få ett exakt prisförslag. Urmakare finns att hitta lite varstans runt om i landet. För dig som bor i trakterna kring Roslagen kan t ex Mattssons Ur-Service vara ett alternativ. Kika in på https://www.urmakare.se/ för mer information. 

 

 

Armbandsur, väggklockor, fickur och väckarklockor

Klockor finns som bekant i ett flertal olika modeller som alla fyller olika syften. Kanske är det inte din armbandsklocka som behöver en reparation, utan väggklockan i köket? Eller den livsviktiga väckarklockan bredvid sängen? Oavsett vilken typ av klocka det gäller, kan en duktig urmakare stå till tjänst och hjälpa till om olyckan skulle vara framme eller om klockan plötsligt stannar. Dessutom går det mesta ofta att laga, varför en klockreparation alltid är värd att testa innan man ger upp och köper en ny klocka.