jaktkikare

Stort sortiment av jaktkikare

Stort sortiment av jaktkikare

Kikkertland är en speciallistshop som erbjuder ett spännande sortiment av kikare, tubkikare, teleskop, mikroskop, förstoringsglas etc. De har välkända varumärken som Nikon, Olympus, Skywatcher, Celestron, Fujinon, Zeiss  och många fler. När det kommer till jaktkikare hittar du ett stort urval av olika modeller i både lägre och högre prisklasser samt stativ och andra jakttillbehör tillbehör som kan behövas.

När du väljer jaktkikare bör du främst tänka på vilken förstoringsgrad du behöver. Rekommenderat för jakt är handhållna kikare med 8-10x förstoring men 8x gör det lättare att hitta objektet du vill se då synfältet bli lite större. För skymning och gryning samt natt krävs särskilda modeller som gör det enklare att se det du söker. Då spelar linsens storlek roll och för totalt mörker krävs en kikare som har inbyggt IR-ljus eller värmekänslighet. Med en nattkikare ser du en grön bild och med en värmekänslig, så kallad termisk kikare, kan du även se djur som gömmer sig i vegetation då värmen från kroppen visar rött i kikaren.

En kikare är en investering som du kommer ha glädje av under en lång tid, det är viktigt att det blir rätt så att du kan koncentrera dig på det du vill se och inte krångla med kikaren och kanske missa ett speciellt ögonblick. Särkilt i samband med jakt gäller det att snabbt och smidigt kunna använda din kikare och även kunna packa ner den utan att att den tar för mycket plats. 

Är du det minsta osäker på vad du bör välja är personalen på Kikkertland experter på att hjälpa till med vilken modell du ska ha och vilken prisklass som kan vara lämplig. Det är enkelt att kontakta Kikkertland, på hemsidan hittar du information om vad du ska tänka på med din kikare, kontaktuppgifter och vad du gör om du trots allt inte skulle vara helt nöjd med ditt köp. Det finns alltid möjlighet att skicka tillbaka och byta varan.