Köpa Stål

Stål används till mycket

Stål används till mycket

Både inom industrin och byggbranschen behövs det stora mängder stål varje dag. Det köps rör och stänger som ska hålla lämplig standard för sitt ändamål. Ska du köpa stål yrkesmässigt, är det bra om du väljer en leverantör som kan svara på alla dina frågor och som har ett brett sortiment av produkter på lager.

 

Körplåtar skyddar marken

Ska man köra med tunga fordon eller entreprenadmaskiner över t.ex. galler eller ömtåliga marker, kan man lägg ut körplåt som underlag. Det möjliggör transporter där man annars inte hade kunnat ta sig fram. Körplåtar kan man antingen hyra eller köpa. De är ca 5 meter långa, 3 cm tjocka och 2 meter breda. De kan läggas ut jämte varandra, om en stor yta ska täckas. De skyddar också marken vid tillfälliga arbeten där man placerar ut tunga maskiner.

 

Rundstång till verkstäder

Till verkstadsindustrin går det åt exempelvis rundstång och plattstång till maskindelar. Ibland behöver stålet bearbetas och kapas. Man kan beställa hur man vill ha det och låta leverantören göra jobbet med kapning och efterbearbetning. En stålinköpare bör i första hand välja en flexibel leverantör, som kan hjälpa till med lösningar på kundens eventuella problem och frågor.

 

Balkar och rör till byggbranschen

Det är höga kvalitetskrav på det stål som används till byggnadskonstruktioner. Balkar måste hålla viss standard, och rören ska vara hållfasta. Man väljer rör därför att de ger en lättare konstruktion. De kan kapas av eller svetsas samman beroende på var de ska användas och vilken längd som önskas. Stålrör tillverkas kallvalsade eller varmvalsade. Kalldragna sömlösa precisionsstålrör är lämpliga när det krävs hög exakthet. De passar särskilt för produkter som utsätter materialet för påfrestningar när de roterar. Kalldragningen ger extra hög hållfasthet. Man använder också ofta hålprofiler, som är kvadratiska eller rektangulära rör. De står emot vridning bra tack vare den stängda formen.