takläggare

Snåla inte med en takläggare i Stockholm

Snåla inte med en takläggare i Stockholm

Att ha tak över huvudet måste onekligen räknas som skälig levnadsstandard. Det vore ohållbart att bo i ett hus utan tak. Eller ens ett tak, men där det regnar in varje gång himlen öppnar sig. Så kan vara fallet efter att det stormat eller regnat kraftigt. Takpannorna slits. Inte minst de som ligger precis i den linje som skär över takets vinkel, de så kallade nockpannorna. De är extra känsliga, och bör kontrolleras efter varje hårt oväder. 

Men det kanske dock inte är du som ska utföra kontrollerna. Framför allt inte byta dem om det behövs. Ett sådant riskfyllt arbete bör du överlåta till en takläggare i Stockholm. Det är inte vem som helst som kan sitta uppe på taket och dingla med benen. Det gäller att vara beredd på vad som kan hända där uppe. En enda liten vindpust och du tappar balansen. Då kan katastrofen vara ett faktum. Men en takläggare är beredd på allt sådant där. 

 

Chansa inte med taket

Nu är det inte bara takets yttre skikt som är föremål för en takläggare. Även det som finns under takplattorna måste hållas i ordning. Speciellt om du dessutom lägger ett nytt tak från grunden. Om du slarvar eller begår misstag kommer det att straffa sig så fort vädret visar upp vad det kan. De kronor du tror att du sparar genom att försöka lägga tak själv kommer att bli en dyrare räkning när det väl rasar igenom. 

Ta det säkra före det osäkra. Chansa inte med en sådan avgörande del av huset som ditt tak. Vill du känna dig händig och duktig kan du kanske måla dina köksluckor eller snickra ihop en kryddhylla. Men taket låter du bli. Det lämnar du till någon som faktiskt vet vad den håller på med. Någon som är professionell och gör ett jobb som håller på sikt.