solfilm

Skydda dig från solens strålar

Skydda dig från solens strålar

Nog för att det är skönt när solens strålar börjar att värma alltmer efter en lång och solfattig vinter. Men det gäller att skydda sig från de farliga UV-strålarna. Solen är starkare än man tror och även om den inte känns så stark så ska man vara noga med att inte sitta för länge i solen.

Ibland kan solen bli lite jobbig när den lyser in. Det kan bli väldigt varmt inomhus eller i bilen när solen står högt och gassar in.  Det blir varmt och inte alls behagligt i bilen. Har man en bil utan AC kan det nästa bli olidligt när solen är som hetast. Likaså är det i huset, vissa rum kan helt enkelt bli för varma för att vistas i när solen gassar på. Är det varmt ute hjälper det inte att vädra heller. Har man ett rum i ett söderfönster med glas som släpper in mycket av solens strålar brukar man ibland får låta bli att vara i det rummet under de varmaste sommardagarna. Förutom att solen är varm och det kan bli jobbigt så är det inte heller bra att alltför mycket utsätta sig för strålarna. 

Men det finns knep för att stänga solen lite ute och få en behagligare temperatur både inomhus och i bilen. Med solfilm på bilen, husets fönster eller kanske butikens skyltfönster förhindrar man till 99 procent att de skadliga UV-strålarna kommer in.

 

Man får istället en skön och behaglig temperatur i bilen, butiken eller i huset. Solfilmen förhindrar också att möbler och andra detaljer bleknar av solens strålar. Solens strålar är starka och kan annars göra stor påverkan på till exempel mörkare möbler. Hos bestofwrapping, solfilm i Växjö, hittar man det man behöver för ändamålet. Företaget kan dessutom, utan kostnad, göra en beräkning som är baserad på dina behov och därigenom ta fram den solfilm som du behöver.