Spröjsade sidohängda fönster

Saknar du fönster med spröjs?

Saknar du fönster med spröjs?

Ibland är man nostalgisk och vill ha tillbaka sådant man är van vid. Du kanske ska bygga hus och vill ha en gammaldags och hemtrevlig stil där. Sådant som är retro kommer tillbaka och ungdomar vill ofta ha saker som de äldre tycker är omoderna. Satsa på snygga fönster med spröjs som vi såg förr i tiden.

Även på snygga tegelvillor från sjuttiotalet såg man spröjsade fönster, och ibland kupiga små rutor. Varje tid har sin charm, men vissa stilar har aldrig riktigt försvunnit. Nya hus har ofta spröjsade fönster, och det ger ett mysigt intryck.

 

Duschkabiner med spröjs

Stilen med spröjsade fönster kan man också se i modet för badrumsinredningar. En duschkabin har ofta spröjsade fönster, men det är ofta en list som är ditsatt utifrån. Tar man bort den så kan man putsa hela glaset, och sedan sätter man dit spröjset igen.

Prestandan är ny i retrofönstren, så materialet är av högsta klass, men utseendet liknar det vi är vana vid. Dina nya spröjsade fönster har en del fördelar som de gamla fönstren inte hade. Länktips: https://klarfonster.se/fonster/bondgardsfonster

 

 

Isolerande egenskaper sparar energi

De nya fönstren har en mycket bättre isolering, så U-värdet är lågt och du kommer att spara in på uppvärmningskostnaderna. Som en extra fördel kommer du inte att störas så mycket av oljud och buller utifrån. Om du till exempel bor längs en gata med mycket trafik, så kommer du att märka att det blir mycket tystare inomhus.

Glasrutorna sitter ihop på ett sätt att du slipper dela fönstren när du ska putsa dem, så det är bara två sidor glas att putsa. Den aluminiumbeklädda trästommen på utsidan gör att fönstret är skyddat mot väder och vind och att du varken behöver måla det eller skrapa färg mera. Dina nya fönster med spröjs blir till stor glädje i huset.