kontorsstädning

Kontorsstädning som bidrar till en bättre och tryggare arbetsplats

Kontorsstädning som bidrar till en bättre och tryggare arbetsplats

Detta år har hittills blivit på ett sätt som nog ingen hade riktigt kunnat föreställa sig. Covid-19 har spridits över hela världen och vänt det mesta uppochner. Man har har varit tvungen till social distansering för att minimera spridningsrisken och vid minsta snuva varit tvungen att stanna hemma från jobbet. 

Vad kan man göra själv?

Det finns saker man kan göra på arbetsplatsen i kampen för att minska spridningen av Covid-19. Man ska som sagt hålla sig hemma om man känner sig minsta krasslig och man bör vara mycket noga med handhygienen. Man ska alltid tvätta händerna efter toalett besök (oavsett om det är risk för virusspridning eller ej) samt tvätta händerna när man varit utanför hemmet eller arbetsplatsen, utöver det skadar det inte att tvätta eller sprita händerna lite då och då.

Ta professionell hjälp för en tryggare arbetsplats

I Stockholm har viruset spridit sig mest i hela Sverige, därför är det extra viktigt att man drar sitt strå till stacken och gör allt man kan för att minska smittspridningen. Vid till exempel arbete på kontor så bör man anlita ett proffesionellt företag som kan hjälpa till att minimera risken för spridning av smitta. Stockholms Allstäd är ett företag som utför kontorsstädning i Stockholm och de har mycket bra rutiner för att förhindra bakterie- och virusspridning. De är mycket noga med att torka av handtag på alla dörrar och gemensam utrustning, som till exempel kaffeautomater eller kopieringsmaskiner, helt enkelt ställen där människor på ett naturligt sätt placerar sina händer under dagen. De informerar sin städpersonal om att undvika att komma till jobbet vid förkylnings- eller influensaliknande symptom. Personalen använder alltid handskar vid städning och ser till att använda rengöringsmedel som tar hand om eventuella virus.

Anlita en erfaren och professionell städfirma för att kontoret ska kunna vara en trygg arbetsplats för både anställda och kunder, det vinner alla på i längden.