Husmanskost Stockholm

Ibland längtar man efter hederlig husmanskost i Stockholm

Ibland längtar man efter hederlig husmanskost i Stockholm

editorial

Brukar du testa nya kök varje lunch, mat från alla världens hörn? Asiatiskt, thailändskt, vietnamesiskt, italienskt, alla dessa olika smaker och spännande kryddor. Visst är det en upplevelse, men för inte så länge sedan fanns på sin höjd någon italiensk restaurang med exotiska pizzor. 

Det är egentligen bara de senaste decennierna som det skett en explosion av nya matställen med mat från hela världen. För dig som är i medelåldern kanske minnet av barndomens och ungdomens mat är mer förknippat med den tidens skolmat, eller maten hemma. Kanske farmors eller mormors matlagning. Det som kallades “hederlig” husmanskost. De där rätterna som är svåra att hitta idag när allt är väldigt trendigt och internationellt. Längtar du efter husmanskost centralt i Stockholm ska du kolla in restauranghubertus.se.

 

Husmanskost Stockholm

 

Pytt i panna, raggmunk med fläsk och kalops är matminnen

Efter alla bowls med exotisk kryddning och sallader med utländska grönsaker vill man landa i en matupplevelse som slungar en tillbaka till barndomen. En tallrik med välbekant smak som genast ger minnen från förr. Ofta är det också ett bra val ur miljösynpunkt, eftersom mycket är närodlat och tillagas efter säsong, precis som man gjorde förr. Det brukar vara bra proportioner av protein, kolhydrater och vitaminer och det brukar vara vällagat, från grunden. Mat man blir mätt av och står sig på en hel arbetsdag. 

Slink in på en mysig restaurang med välbekanta dofter och njut av husmanskost. Ta god tid på dig, stressa inte i dig din lunch eller middag. God och bra mat ska avnjutas i lugn och ro, det är återhämtning för både kropp och själ. Kanske blir du också inspirerad att själv laga mer husmanskost enligt den svenska mattraditionen som nästan höll på att bli bortglömd. Så vad blir det till lunch idag? Wallenbergare eller gravad lax med kokt potatis och hovmästarsås?