Hudvård

Hudvård som tar hand om torr hy

Hudvård som tar hand om torr hy

Vädret blir allt kyligare dag för dag och hösten är definitivt här. Förutom att det är dags att acceptera att sommaren är över för det här året och vi går mot mörkare tider än en gång så kan det vara bra att se över sin hudvårdsrutin. Generellt sett så törstar huden efter återfuktning den här tiden på året vilket gör att det kan vara en mycket god idé att ladda upp med krämer, ansiktsmasker och serum.

Varför blir huden extra torr under vinterhalvåret?

Kyla, värme, vind och torr uppvärmd luft kan irritera och orsaka torrhet genom att fukt avlägsnas och hudens naturliga skyddsbarriärer blir angripna. Det gör att vi nu går mot en säsong som ofta orsakar torr hud, speciellt i ansiktet. Vi rör oss från den kyliga luften utomhus in i ett uppvärmt hem vilket kan skapa obalans i huden. Det är inte heller ovanligt med varma duschar och bad, något som har en uttorkande effekt på hyn. 

Fukt är kärnan i vacker och välfungerande hud

Fukt är alltid viktigt i en hudvårdsrutin, under höst och vinter är det dock extra angeläget att ge den näring och återfuktning för att slippa torra och fnasiga partier. Använd produkter som är anpassad för torr hud om du upplever att den börjar visa upp tecken på torrhet, det handlar om allt från rengöringsprodukter till krämer. Komplettera med en återfuktande mask ungefär en till två gånger i veckan.

Produkter som gör det lilla extra

Känns huden trots allt torr så kan ett serum vara det som får tillbaka den på banan igen. Du hittar serum som återfuktar huden och även de som ger extra näring till exempel i form av C-vitamin. Om du är i behov av att fylla på badrumsskåpet med välgörande hudvård så erbjuder Sephora ett brett sortiment av effektiva produkter.