Ridning

Hästarna ger bästa terapin

Hästarna ger bästa terapin

Många djur skulle kunna söka jobba som terapeut. Men det är något helt speciellt med dessa stora vackra djur. Trots sina flera hundra kilo och en möjlighet att göra precis vad som faller dem in så väljer de att följa våra regler. Visst är det fantastiskt? Inte bara kan vi få dem att både hoppa och gå i piaff. Men när man känner sig nedstämd och befinner sig i stallet så är det ingen ovanlighet att man får en liten puff eller en mule som läggs mot kinden. De bara vet vad man behöver och förväntar sig inget tillbaka.

 

Vissa åker på spa andra väljer en hästsemester.

När man nämner hästsemester så går tankarna ofta till ridläger. En vecka fylld av bara hästar och hästmänniskor. Men möjligheten finns att få både hästliv och njuta av andra aktiviteter. Då kan man boka in sig på en hästgård med vandrarhem. Där finns möjligheten att själv bestämma när man vill rida eller umgås med hästarna och när man vill ha egen tid för att bara vara eller hitta andra aktiviteter i området. Vandrarhem är dessutom ett bra alternativ om man vill bo billigt och lägga pengarna på ridturer eller annat istället.

 

 

Måste man dela rum med okända?

Absolut inte. Den möjligheten finns som ett alternativ men många har även stugor att hyra ut för den som vill bo privat eller för familjer som föredrar eget badrum och kök. Oavsett hur man väljer att bo är det ett fantastiskt semesteralternativ. Vill man själv eller någon i familjen göra andra aktiviteter? Varför då inte välja en idyll som har det som alla deltagare önskar? Sådant som vattenland, en minigolfbana eller om man åker på vintern, en skridskobana. Det enda som krävs är lite research innan man bokar vandrarhem, då kommer alla att bli nöjda. Här finns ett exempel https://www.hagastall.se/.