Dubbel altandörr

Fördelarna med en dubbel altandörr

Fördelarna med en dubbel altandörr

Med en dubbel altandörr får man ett vackrare ljusinsläpp samtidigt som man kommer närmare naturen eller det som finns på utsidan. Rummet på insidan upplevs många gånger också som större än vad det egentligen är, eftersom ljusinsläppet ger rummet rymd. Dubbla altandörrar blir också en fin inredningsdetalj på insidan, särskilt om man väljer altandörrar med spröjs. Men viktigast är att altandörren passar med fasaden.

Många som sätter in en dubbel altandörr upplever också att gränserna mellan ute och inne suddas ut och trädgården blir en del av rummet. Det bidrar till trivsel och många roliga stunder med familj och vänner. Tänk att exempelvis öppna upp altandörren på morgonen och släppa in solens första strålar. Är man en familj med barn blir det också enklare att hålla koll på barnen när de är utanför i trädgården och leker, och de kan också enkelt springa ut och in.

 

En dubbel altandörr kan se ut på många olika sätt

Det går att få en dubbel altandörr i många utföranden, med helt glas eller med spröjs, bröstning och mycket mer. Bäst brukar det bli om man utgår från husets fönster och väljer ett utförande som passar ihop med dem. För att inomhustemperaturen inte ska påverkas negativt, är det viktigt att också välja en altandörr med ett lågt u-värde. Lägst u-värde får man om man väljer en altandörr som är av treglastyp och av bra kärnvirke. 

 

 

Dörrens u-värde är också viktigt

Det är alltid bra att jämföra vad olika tillverkare erbjuder innan man bestämmer sig. Naturligtvis är priset viktigt, men också utseende och u-värde. Gör man rätt val brukar det också ha positiva effekter på fastighetens värde. Men är det ett gammalt hus och man har tänkt sig att öppna upp fasaden för att sätta in nya altandörrar, måste man först ansöka om bygglov hos kommunen.