Hotell nära arlanda

Flyga från Arlanda är smidigt

Flyga från Arlanda är smidigt

Stockholm-Arlanda är den största flygplatsen i Sverige och runt 26 miljoner passagerare reser till eller från flygplatsen varje år. Tänk att det faktiskt finns kapacitet för ca 80 starter/landningar per timme! Förutom att vara ett centrum för resande är Arlanda en stor arbetsgivare. Runt 12 000 personer jobbar här. Stockholm-Arlanda ligger bra till och det är lätt att ta sig från Stockholm City till flygplatsen. Det finns också många hotell runt omkring Arlanda för den som har tidiga eller sena flyg.

 

Vad gör man när flyget avgår i ottan?

Det är roligt att resa. Till och från Arlanda går det flyg jorden runt. Tyvärr är inte alltid avgångarna anpassade till att vara bekväma. Bor du en bit från Stockholm så kan det vara skönt att ta in på ett hotell nära Arlanda. Går planet tidigt på morgonen är det skönt att inte behöva sitta på terminalen hela natten. Det är underbart att komma fram utvilad och få ut mer av resan. Reser du i tjänsten får du betydligt mer gjort om du är utvilad när du kommer fram. Frukostarna på planen brukar sällan vara en höjdare. Då är det mycket bättre att inleda resan med en god hotellfrukost istället för en plastig ostfralla.

 

Planet landar sent

Eftersom det finns hotell nära Arlanda kan det vara skönt att ta in på ett av dem om du kommer sent. Har du bilen med kan det vara bäst att ta in en extra natt på hotell så du är utvilad när du ska köra. Det kan också vara prisvärt att hålla sig till hotell vid Arlanda istället för att åka in till city. De flesta hotellen har dessutom gratis transfer till och från flygplatsen så att du smidigt kan ta dig vidare med Flygbussarna, taxi eller Arlanda Express när du vaknat. Unna dig själv att resa utvilad.