Bilverkstad

En älskad bil kan rulla fler mil

En älskad bil kan rulla fler mil

De flesta bilägare har varit där: servicelampan som lyser ilsket rött och påminner om att det är dags igen. Ett visslande ljud som ökar i styrka när gaspedalen trycks ner och skvallrar om att turbon kan vara trasig. Den första halkan när årstiderna växlar som kommer med krav om nya däck. Vissa är händiga och klarar arbetet själva, medan många behöver råd och hjälp. Oavsett hur det ligger till behöver bilen emellanåt både kärlek och omvårdnad för att siffrorna i mätarställningen skall fortsätta öka. Att strunta i service och reparationer kan likställas med att själv inte gå till läkaren. Man vet att något kanske inte står rätt till, men det är lättare att ignorera symtomen för stunden.

Att välja bilverkstad

Det finns många saker att tänka på när man väljer bilverkstad. När man betalar för en tjänst vill man så klart att arbetet skall vara korrekt utfört och att servicen håller en hög standard. Genom att ta reda på hur många år företaget har hängt med i branschen och hur tidigare kunders omdömen ser ut så kan man få en fingervisning om verkstadens kompetens. Vill man vara extra säker kan man också ta reda på om den aktuella firman är ackrediterad av Swedac.
Vidare kan man som kund titta på vilka olika tjänster som erbjuds. Ibland kan man behöva hjälp med flera problem samtidigt. R M Bil och Motor AB i Limhamn är ett exempel på en bilverkstad ackrediterad av Swedac. De har 20 år bakom sig i branschen och erbjuder service, reparation samt däckförsäljning.

 

Moderna elbilar ställer nya krav

Bilvärlden förändras och utvecklas hela tiden. Vissa bilköpare väljer idag elbilar istället för de bilar som går på fossila bränslen. Detta ställer nya krav på bilverkstäderna. Biltillverkare förutspår att underhållet på elmotorn generellt är mindre, men att de elektroniska komponenterna kommer behöva bytas ut och att mjukvaran kan komma att krångla. Vilka utmaningar detta ställer på bilverkstadsbranschen återstår att se.