måleri

Dags att planera för målningen av huset

Dags att planera för målningen av huset

Nu börjar säsongen för att måla om huset. Det finns många Målare i Göteborg men det kan vara bra att haffa en duktig och seriös yrkesman i god tid om du vill ha hjälp med arbetet.

Kolla här:

https://www.målaregöteborg.biz/

https://www.vmemåleri.se/

https://kvibergsmaleri.se/

När man anlitar en målare är det klokt att tänka på referenser, pris och tillgänglighet. Pålitlighet är också en viktig del i samarbetet. Det finns målarfirmor som lämnar offerter gratis och har fast pris.

Att måla eller tapetsera gör en enormt stor skillnad på en byggnad eller i ditt hem.

När det gäller att måla utomhus har du som privatperson svårt att nå upp till en professionell målares arbetsinsats. Men om det nu är så att du är händig av dig och tycker att det är roligt att måla så kan du självklart försöka dig på arbetet själv. Hör dig för efter goda råd i vänskapskretsen, prata med kunnig personal i färgbutiken och sök runt på webben efter information. Och framför allt, passa på när vädret är torrt och fint.

Det finns några saker som du ska tänka lite extra på – underarbetet är väldigt viktigt, sopa, tvätta, skrapa bort gammal färg och byt skadat trä. En regel säger att 75 procent bör läggas på underarbete och 25 procent på själva målningen av ett hus. Ett nybyggt hus bör grundmålas så fort som möjligt för att skydda det.

Det är klokt att ha i bakhuvudet att ett väl utfört arbete har bättre skydd mot röta och mögel på huset. Slarvar du finns risken att du får göra om arbetet tidigare än vad som är önskvärt. Du tjänar både tid och pengar på att vara noga. Hör i din färghandel vilken slags färg som rekommenderas för dina önskemål.

Till sist, antingen du anlitar en målare för jobbet eller utför det på egen hand så måste fasaden underhållas för att få ett bestående resultat utan mögel och röta. Bättra på kommande sprickor eller färg som flagnat så ökar du chanserna för ett längre och mer hållbart resultat.