lastbils delar

Älskade arbetskamrat Lastbil

Älskade arbetskamrat Lastbil

Ni har avverkat många mil tillsammans. Sommar eller vinter, solsken eller regn och rusk – det kvittar. Din trogna arbetskamrat har varit där för dig hela tiden och troget hjälpt dig att tjäna levebrödet dag efter dag. Men nu känner du på dig att något inte står rätt till. Det är något som du behöver uppmärksamma hos den gamla trogna. Ditt vältränade öra hör det nästan på en gång. Något gnisslar, puttrar eller tar i. Du förstår att din uppskattade lastbil behöver lite uppmärksamhet i det snaraste. 

 

Att underhålla lastbilen: ett måste

Förr eller senare behöver alla fordon underhållas. Särskilt de som dagligen används för att forsla tunga föremål runt hela Sverige. Frågan är: vem ska få äran att serva din lastbil? Tänk på detta när du letar mekaniker:

  • Expertis: hur länge har de arbetat med lastbilar? Vad säger recensionerna om deras yrkesspecifika kunskaper?
  • Hur ser verkstaden ut: finns de flesta verktyg och system som behövs där? Är det rent och välskött?
  • Kan de garantera ett miljövänligt och säkert resultat?
  • Hur nära dig ligger verkstaden? Du vill inte köra hela dagen bara för att komma till en mekaniker. Då är det bättre att hitta någon lokalt.

 

 

Var hittar du reservdelarna?

Du som lärt dig lite om din lastbil och vill serva den själv kanske undrar var du ska få tag på de delar som behövs bytas ut. Det är inte svårt att hitta dina lastbils delar i jönköping. Ett exempel på ett företag som säljer reservdelar till tunga fordon är Brorssons Lastvagnsdelar AB. De finns i Eksjö, men även online. Hos dem hittar du reservdelarna du söker till rätt pris. Det bästa är ju om reservdelsbutiken har den del du behöver på lager. Om inte, så bör de veta hur de ska hämta hem den snabbt. Kontakta din leverantör och få svar på dina frågor.